Новий тарифний “сюрприз”: українцям підвищують плату за вивіз сміття

Новий тарифний “сюрприз”: українцям підвищують плату за вивіз сміття

Як зміняться суми у платіжках українців

Українцям приготували черговий тарифний “сюрприз”. Так, мешканцям міста на Київщині доведеться більше сплачувати за вивіз сміття. Про перегляд розцінок повідомили у Telegram-каналі Ірпінської міської ради.

Влада Ірпеня ухвалила рішення про перегляд тарифів на важливу комунальну послугу – вивіз сміття. На такий крок пішли, оскільки розцінки не змінювалися з 2019 року та давно стали нерентабельними.

Нові тарифи запроваджуються як для багатоквартирних будинків, так і для приватного сектору. Мешканці квартир будуть віддавати за вивезення побутових відходів 54,82 гривні. Водночас для власників приватних будинків вартість послуг підніметься до 48,8 гривні.

“Тепер для власників квартир тариф на вивіз сміття підніметься до 54,82 грн, а для приватних будинків з однієї особи – до 48,8 грн. Незважаючи на підвищення, нам вдалося утримати ці тарифи на рівні одних із найнижчих у Київській області”, – проінформували споживачів.

Варто зазначити, що в Україні діє мораторій, який забороняє підвищення тарифів на газ, опалення та гарячу воду. Водночас вартість решти комунальних послуг може змінюватись.

 

Читайте також  Суд не продовжив домашній арешт волонтерці Звіробій

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело