Вступна кампанія 2017: міністр освіти розповіла про особливості

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич уточнила, чим цьогорічна вступна кампанія відрізнятиметься від кампаній попередній років. Про це вона розповіла під час Години запитань до уряду, виступаючи з трибуни Верховної Ради.

Гриневич нагадала, що цьогоріч подати документи до вишів для вступу на бакалаврат можна буде впродовж двох тижнів – з 12 до 26 липня.

Цього року абітурієнти можуть подавати загалом 9 заяв на 4 спеціальності, а щоб уникнути надмірного навантаження на сервери при подачі заяв онлайн, абітурієнти зможуть створити свій онлайн-кабінет для подальшої подачі з нього заяв вже з 29 червня.

За словами Гриневич, у 2017-му буде збільшена 10% кількість державних місць у тих вишах, куди подасть свої документи найбільша кількість абітурієнтів з високими балами.

Після завершення прийому всіх пільговиків, решту місць держзамовлення будуть спрямовані на технічні та інші дефіцитні спеціальності.

З нововведень цього року була введена норма, згідно з якою на медичні спеціальності можуть вступати лише ті абітурієнти, які склали ЗНО не менше ніж на 150 балів з кожного предмету.

У 2017-му також прийматимуть сертифікати оцінювання 2016 року.

Міністр освіти також уточнила, що право на вступ до вишів не за результатами тестування, а за співбесідою мають маломобільні особи з інвалідністю, чорнобильці (деякі категорії), а на підставі іспитів – учасники бойових дій, діти-сироти, і діти, які внаслідок захворювань не можуть пройти тестування.

Складати зовнішнє незалежне оцінювання або іспити на вибір можуть абітурієнти з Криму і непідконтрольною території Донбасу.

Читайте також  На Івано-Франківщині знайшли унікальний дзвоник 1315-го року (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook


Інформує -