“Водійське посвідчення і техпаспорт можна залишити вдома”: Уряд приготував автомобілістам справжній сюрприз

Вже зовсім скоро всі водії в Україні можуть перестати возити з собою водійські права, а власники авто – не брати техпаспорт. Також буде спрощено процес присвоєння і видачі номерних знаків.

 

Так, Кабмін прийняв постанову про введення електронних прав і свідоцтва про реєстрацію авто, також підтримав законопроект про спрощення процесу присвоєння і видачі номерів.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Відзначається, що це частина проекту “Держава в смартфоні”. Вже зовсім скоро буде створено мобільний додаток з генерування електронних прав і техпаспорта. Тепер водіям не потрібно буде щодня брати з собою права, а власникам авто – брати техпаспорт.

Документи в смартфоні матимуть однакову юридичну силу, як і паперові. І тепер поліцейські не будуть карати водіїв штрафами за забуті права. Прем’єр-міністр підкреслив, що до 2024 року буде прийнято багато подібних ініціатив.

Раніше повідомлялося, що в Україні змінилися правила отримання водійських прав, а також акредитації автошкіл. Тепер отримати права стане трохи складніше, і вже через два роки буде спливати термін свідоцтва про проходження навчання в автошколі.

До цього повідомлялося, що українським автомобілістам незабаром не буде потрібно возити з собою водійські права. Вони зможуть демонструвати електронну версію документа правоохоронцям.

Нове правило дорожнього руху про обов’язкове включення ближнього світла фар за межами населених пунктів буде діяти на дорогах України з 1 жовтня 2019 року. Також вже озвучений штраф за порушення цього закону.

Читайте також  Курців в Україні чекають нові штрафи

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -