Комаровський пояснив, що робити, якщо в літаку закладає вуха: такому треба вчити в школі

Комаровський пояснив, що робити, якщо в літаку закладає вуха: такому треба вчити в школі

Популярний лікар і ведучий Євген Комаровський пояснив людям, що робити, якщо в літаку при зльоті і посадці у вас закладає вуха.

Про це заслужений лікар розповів у новому випуску рубрики “Запитай у Комаровського”.

Чому закладає вуха в літаку

За словами медика, такому потрібно вчити з ранніх років – ще в школі.

“Такому треба вчити людей у школі. Взагалі, у кожної другої людини при посадці літака закладає вуха”, – сказав Комаровський.

Річ у тому, що під час посадки літака через перепад тиску перекривається слухова труба, яка розділяє порожнину вуха і порожнину носа. Під час посадки літака різко підвищується тиск в порожнині вуха, саме це і призводить до болю.

“Якщо це помірно закладене вухо – нічого не потрібно робити. Єдине, варто часто здійснювати ковтальні рухи. Тому в літаках дають цукерки”, – розповів лікар.

Що робити, якщо вуха сильно заклало
Використовуйте спеціальні краплі перед польотом, рекомендує Комаровський.

“Але якщо вухо і правда болить дуже сильно, треба використовувати перед посадкою судинозвужувальні краплі. Їх величезна кількість. Це цілком безпечні препарати, які запобігають спазму слухової труби”, – зазначив Євген Олегович.

Капайте краплі за 30 хвилин до закінчення польоту. Зазвичай про це повідомляє стюардеса або пілот.

Читайте також  Степанко наpодився квoленьким, xворобливим. Стаpша дoнька Люба нe любила бpатика. Рeвнувала. Бo йoму дiставалося бiльше увaги. Віра з Антоном гоpдилися сином. А Люба тaк і нe мoгла поpозумітися нi з бaтьками, нi з бpатом

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело