“Спершу ця фатальна ознака, а далі надважка хвороба і смерть”: лікар про головний симптом штаму “Омікрон”

“Спершу ця фатальна ознака, а далі надважка хвороба і смерть”: лікар про головний симптом штаму “Омікрон”

Штам “Омікрон” набирає масштабних обертів, масово витісняючи штам “Дельта”. Лікарі готуються до нової хвилі пандемії, котра має вже невдовзі заполонити Україну. Медики повідомляють про особливості захворювання, котре провокує вірус у простих українців.

Як інформує “Obozrevatel”, найбільше побоювання викликає те, що південноафриканський варіант COVID-19 Омікрон здатний обходити захист від вакцин і, на відміну від Дельти, частіше заражати молодих людей.

Варіант Омікрон розмножується приблизно в 70 разів швидше, ніж Дельта-версія коронавірусу у зразках тканин, взятих із бронхів та дихальних шляхів до легень. Це може пояснити його швидку передачу.

Керівник дослідницької роботи Майкл Чан Чі-Вай припускає, що, заражаючи набагато більше людей, дуже трансмісивний Омікрон може викликати тяжче захворювання і смерть, навіть якщо сам вірус буде менш патогенним.

Штам коронавірусу Омікрон може на ранній стадії захворювання проявити себе лише одним симптомом – болем у горлі. Однак цей стан досить швидко минає, поступаючись місцем іншим ознакам інфікування.

Згідно з лабораторними даними, Омікрон може уникати імунітету, сформованого двома дозами вакцини від COVID-19.

Проте вчені також заспокоюють тим, що крім антитіл, після вакцини в організмі формуються Т-клітини пам’яті, які все ж таки можуть запобігти тяжкому перебігу хвороби.

 

Читайте також  «Ніколи не купуйте своїм дітям ці солодощі! Вони містять нафту і провокують рак »

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело