Військкоми на порозі вашої квартири: чи мають право таким чином призивати чоловіків

Військкоми на порозі вашої квартири: чи мають право таким чином призивати чоловіків

В Україні триває хвиля посиленої мобілізації.

Україна стикнулася із гострою нестачею військових на фронті, тож напередодні новорічних свят розпочалась посилена мобілізація. З 4 грудня у Полтаві працівники ТЦК почали приходити з повістками додому до військовозобов’язаних чоловіків.

Багато українців вважають, що квартира є приватною власністю, а тому представники військкоматів не мають права заходити додому, однак,як розповів речник обласного ТЦК Роман Істомін, вони помиляються.

“Навіть якщо це приватна власність, вона все одно розглядається як громадське місце, тому співробітники ТЦК разом із поліцією мають право входити туди без дозволу”, — зазначив він.

У ході таких візитів ТЦК роздають повістки, які є не просто запрошенням до військкомату, а вимогою з’явитися для оновлення даних військового обліку.

Оскільки зараз в Україні мало охочих самостійно з’явитися на фронт, представники вимушені мобілізувати невмотивованих людей, однак за словами Істоміна, в процесі підготовки, вони усвідомлюють свою відповідальність перед Батьківщино.

“Якщо ми не призиватимемо невмотивованих, то Україні доведеться капітулювати. Досвід показує, що спочатку невмотивовані громадяни, проходячи навчання, поступово звикають до ролі військовослужбовця, усвідомлюють свою відповідальність і знаходять мотивацію”, — каже Роман Істомін.

Читайте також  Українці влаштували бунт на кордоні з Польщею через обсервацію

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело