Українці у лютому отримають нові платіжки за воду: на скільки зросла вартість кубометра

Українці у лютому отримають нові платіжки за воду: на скільки зросла вартість кубометра

В Україні з 1 січня зросли тарифи на воду. Це означає, що вже у лютому споживачі отримають платіжки з новими цифрами. Зокрема, вартість одного кубометра в середньому подорожчала на 5 гривень.

Майже півсотні водоканалів ще у грудні 2021 повідомили про зростання тарифів. Нацкомісія, яка регулює тарифи у сферах енергетики та комунальних послуг в Україні, дозволила підвищити тарифи на холодну воду по причині збільшення витрат на електрику, ремонти, та зарплати працівників підприємств.

Вартість кубометра холодної води зросла в усіх містах. Так, “Тернопільводоканал” встановив вартість кубометра води у січні на 7 гривень більше, ніж у грудні, – 36,696 гривень за кубометр. Найменше вода подорожчала для клієнтів “Полтававодоканалу”, лише на гривню, – до 33,768 гривні за кубометр. Найдорожчу воду продає Запорізький облводоканал – по 54,63 гривні за кубометр. У “Бердянськводоканал” – тариф становить 47,56 грн за кубометр води.

У столиці з 1 січня вартість водопостачання та водовідведення зросла майже на 20%. Місцевий Київводоканал підвищив тариф на холодну воду на 5 гривень – до 30,38 гривень за кожен кубометр.

Тарифи на воду зросли у 45 водоканалів. Комунальники пояснюють запровадження нових тарифів підвищенням витрат на водопостачання. Собівартість водопостачання зростає за рахунок підвищення вартості енергоносіїв, підвищення мінімальної заробітної плати персоналу, зростання податків.

Читайте також  Українцям перерахують тарифи на комуналку і заплатять компенсацію: як отримати свої гроші

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело