З 1 січня зміняться правила оплати карткою: чого чекати українцям

З 1 січня зміняться правила оплати карткою: чого чекати українцям

Податківці нагадали українцям про зміни

З 1 січня українців очікують зміни у розрахунку банківськими картками. З наступного року, у населених пунктах чисельністю від 5 до 25 тисяч громадян, обов’язково розраховуватись за продукти банківськими картками.

Це стосується окремих торгових точок. Про це інформують на сайті Державної податкової служби.

Суб’єкти господарювання, у таких населених пунктах зобов’язані встановити у себе POS-термінали.

Українців в наступному році будуть чекати наступні зміни:

Цього року обов’язковим стало встановлення спеціального термінала безготівкового розрахунку у населених пунктах з чисельністю понад 25 тисяч осіб;

З 1 січня 2024 року обов’язковим стане термінал для оплати карткою у населеному пункті з чисельністю від 5 до 25 тисяч осіб;

А з 1 січня 2025 року термінали в обов’язковому порядку повинні встановлюватись у населених пунктах, в яких мешкають менш як 5 тисяч осіб.

З 1 січня 2026 року подібні термінали повинні бути у працівників торгівлі, навіть у тих, хто власноруч вирощує та продає свою продукцію. Це повинні бути фізичні особи підприємці, продавці, які здійснюють виїзду торгівлю та інші. Тобто до 2026 року кожен продавець та навіть фізична особа підприємець першої групи, яка платить єдиний соціальний внесок мають встановити термінали для безготівкового розрахунку.

Читайте також  Замість підвищення пенсії заблокують карти: у 2024 літнім українцям буде дуже важко

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело