Валерій Залужний анонсував посилення мобілізаційних заходів: що треба знати

Валерій Залужний анонсував посилення мобілізаційних заходів: що треба знати

Новий проект рекрутингу до Збройних сил України поки що рано оцінювати, а мобілізація в Україні 2023 має повернутися в ті рамки, в яких вона працювала раніше.

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в коментарі журналістам, пише УНІАН.

“Рекрутинг оцінювати ще трохи зарано, а стосовно питань мобілізації, то її не те що потрібно посилювати, а повернути в ті межі, в ті рамки, які працювали раніше.

Тому що зараз це, скажімо так, проблема тих хлопців, які воюють на передньому краї, їх має хтось замінювати, їм має хтось допомагати”, – заявив Залужний.

Він підкреслив, що процес мобілізації просто потрібно повернути в ті рамки, в яких він працював раніше.

Головнокомандувач також висловився про те, як на мобілізації вплинуло звільнення обласних військкомів. “…це були професіонали, вони знали, як це робити, а їх немає”, – публікує слова Залужного “Інтерфакс-Україна”.

Нагадаємо, 11 серпня після спеціального засідання Ради національної безпеки і оборони, на якому йшлося про результати перевірки військкоматів, президент заявив, що в Україні будуть звільнені всі керівники обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

17 серпня український лідер ввів у дію рішення РНБО від 11 числа про звільнення всіх обласних військкомів. Пізніше Зеленський заявив, що звільнених військкомів замінять воїни, які реально пройшли бойові дії і розуміють, як і кого треба відбирати для наших Сил оборони і безпеки.

Нагадаємо, міністр оборони Рустем Умеров очікує більшого сприяння мобілізаційній роботі від влади на місцях.

Як заявив він на засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад, органи місцевого самоврядування можуть відчутно посилити залучення фахівців до Сил оборони через проект рекрутингу.

Читайте також  Вчені назвали продукти, які блокують коронавірус

Також Умеров вважає, що влада на місцях разом з Міноборони повинна змінити підходи до підготовки військовозобов’язаних до військової служби і населення до національного опору. “Всі наші люди повинні бути навчені та підготовлені”, – зазначив міністр.

Ще одним ключовим напрямком роботи з місцевою владою міністр назвав будівництво фортифікаційних споруд: “Це про захист нашої країни”.

Раніше секретар РНБО України Олексій Данілов анонсував зміни в мобілізації вже найближчим часом: “Це і залучення рекрутингових компаній, і багато інших речей. Я б не хотів зараз давати остаточну відповідь”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело