Стало відомо, коли школярі та студенти повернуться до навчання

У Міносвіти розповіли, коли школярі та студенти зможуть повернутись до навчання після зимових канікул. За словами очільника МОН Сергія Шкарлета, навчальні заклади ухвалюватимуть щодо цього автономні рішення, пише Під Прицілом.

Оскільки протягом 8 – 24 січня в Україні триватиме локдаун, у Міністерстві освіти та науки України рекомендували навчальним закладам або продовжити канікули, або перейти на дистанційне навчання. Про це Шкарлет повідомив в інтерв’ю.

“У межах закону України про повну загальну середню освіту є 30 днів канікул. Більша частина шкіл бере ці канікули”,– розповів міністр.

Проте, зазначили у Міносвіти, один тиждень доведеться в будь-якому разі проходити соціальне дистанціювання. У цей час діятиме Всеукраїнська школа онлайн.

Яка ситуація з навчанням в університетах

Щодо вищих навчальних закладів – то тут ситуація складніша. Як повідомив міністр, деякі університети взагалі не виходили на повноформатне навчання через рівень захворюваності на коронавірус. Інші виші навчаються до цього часу у змішаному режимі.

“З 25 січня, залежно від рівня захворюваності тієї чи іншої території, університетам буде простіше вирішити, як діяти”,– пояснив Шкарлет.

Читайте також  Не минуло й не тижня: на Шкарлета скинули всі проблеми МОН

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело