Чи можуть сільські голови виписувати повістки: адвокат розставив всі крапки над “і”

Чи можуть сільські голови виписувати повістки: адвокат розставив всі крапки над “і”

Юрист спростував заяву міністра оборони Рустема Умєрова про можливість сільських голів формувати та вручати повістки, відповідно до постанови Кабміну №352. Ця постанова не має відношення до військовозобов’язаних під час мобілізації.

Про це 

повідомив адвокат Роман Сімутін на своєму каналі в YouTube.

За його словами, відповідна постанова Кабміну стосується лише строковиків та контрактників. У ній не йдеться про сільського голову.

Водночас у постанові Кабміну №1487 від 30 грудня 2022 року є згадка про можливість вручення повістки представником органів місцевого самоврядування, керівником підприємства будь-якої форми власності. Але, як зауважив юрист, вона має бути заповнена та передана, відповідно розпорядженню начальника ТЦК, певному громадянину.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Читайте також  "Штам "Дельта" раптово обрав нову мішень": лікарі назвали категорію жінок, що опинилися під загрозою

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело