Замість зброї: Німеччина може допомогти з відновленням бункера під Одесою

Берлін відмовляється передавати українським бійцям озброєння для захисту від окупанта.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Берлін підтримує Україну перед лицем нової російської загрози, й пригадала 5 тисяч переданих шоломів для військових.

Про це йшлося під час виступу глави МЗС у Бундестазі, цитує Укрінформ.

“І Німеччина підтримує Україну також у військовому плані. А саме, і я хотіла б про це чітко заявити тут – щоби виконати українські побажання, ми зараз постачаємо захисні шоломи”, – відповіла Бербок.

Політик додала, що це ж стосується питання “захисного бункера під Одесою”: “Кілька днів тому був заклик до нас підтримати його відновлення. І завтра відбудеться перша ознайомлювальна поїздка туди”.

Водночас вона ще раз наголосила, що ФРН не буде постачати українській армії зброю.

Новий уряд Німеччини на чолі з Олафом Шольцом продовжив політику колишньої канцлерки ФРН Ангели Меркель щодо військової допомоги Києву.

Берлін відмовляється передавати українським бійцям озброєння для захисту від окупанта, а також блокує постачання зброї німецького виробництва своїм союзникам по НАТО. І це в той час, як низка країн Європи, включно з Британією, а також США зголосилися допомогти ЗСУ на тлі можливого вторгнення РФ.

Це рішення у Міноборони країни пояснюють побоюваннями, що такі постачання можуть спровокувати Кремль на нову ескалацію проти України.

Польща і Латвія публічно розкритикували позицію Берліна. Замість цього ФРН постачає Україні так звану “несмертельну” допомогу, включаючи польові госпіталі й військові шоломи.

 

Читайте також  Перший пішов: чим закінчиться справа Охендовського та "чорної каси" Партії регіонів

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело