Зміни почнуться вже з грудня: що буде нового у квитанціях за газ

Зміни почнуться вже з грудня: що буде нового у квитанціях за газ

Споживачі газу повинні знати, коли доведеться платити за газ за “додатковим” платіжкам.

Важливо розповісти всім дорогим читачам, що на даний момент прийняті всі нормативно-правові акти, які регулюють це питання на законодавчому рівні для мешканців багатоповерхівок. Фінальним ухваленим документом став Типовий договір на технічне обслуговування газових мереж.

На цей раз варто розповісти, що передбачає “Типовий договір на техобслуговування внутрішньобудинкових газових мереж”.

НКРЕКУ 5 грудня 2023 року постановою №2291 затвердила Типовий договір на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирних будинках та відрегулювала Кодекс газорозподільних систем.

Згідно з прийнятими правками, оператори газорозподільних систем зобов’язані:

– привести діючі договори на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку у відповідність до Типового договору;

– проінформувати співвласників багатоквартирних будинків про укладення договору за формою Типового договору, розмістивши інформацію про це у рахунках на оплату послуг з доставки газу.

Фактом укладання Типового договору вважається надання послуги розподілу газу та підпису сторін для такого договору не потрібним. Тобто його дія поширюється на всіх споживачів, які підключені до розподілу газу.

Коли прийде третя платіжка за газ
Відповідно до ухваленої постанови НКРЕКП, споживачі скоро отримають нові квитанції з ще однією графою.

Типовий договір передбачає, що техобслуговування внутрішньобудинкових мереж оплачується замовником щорічно за ціною, яку визначить оператор ГРМ.

Відповідно до Закону України “Про житлово-комунальні послуги”, оператори ГРМ до 5 січня 2024 року зобов’язані опублікувати дані про кошторисну вартість техобслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання кожного багатоквартирного будинку, що знаходиться на території його ліцензійної діяльності.

Читайте також  Платіжки за газ: українців попередили про серйозні зміни

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело