“Усім зараз важко”: міністр освіти звернувся до батьків українських школярів

“Усім зараз важко”: міністр освіти звернувся до батьків українських школярів

До початку нового навчального року залишилося трохи менше двох тижнів. Напередодні 1 вересня до батьків школярів звернувся міністр освіти України Оксен Лісовий.

У своїй заяві він торкнувся складної та актуальної для багатьох батьків теми – навчання в умовах військових дій.

Уже відомо, що в більшості українських шкіл цього навчального року навчання відбуватиметься за змішаною системою. Онлайн навчання чергуватиметься з відвідуванням шкільних аудиторій залежно від ситуації в кожному конкретному навчальному закладі.

Оксен Лісовий звернувся до батьків із проханням не примушувати дітей відвідувати перший урок, якщо вночі була тривоги і дитина не виспалася.

На моє переконання, якщо дитина не виспалася і почувається втомленою на ранок, не варто її змушувати йти на перший урок. Це нормально пропустити заняття і наздогнати цю тему пізніше, – сказав він.

На думку міністра, пропущений урок не стане проблемою, адже знання, яких бракує, можна швидко заповнити, скориставшись платформою “Всеукраїнська школа онлайн”.

Ця порада пояснюється просто – втомлена після безсонної ночі дитина не зможе сконцентруватися і повноцінно сприймати та засвоювати нову інформацію.

Міністр освіти також наголосив, що якщо школяр пропустив контрольну роботу, йому потрібно надати можливість перездачі. Розповів Лісовий і про те, що викладач має право переривати урок, якщо надійшов сигнал про початок повітряної тривоги.

Читайте також  У МОН розповіли, коли буде відома доля вчительських зарплат

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело