Дикості мобілізації: чому мужиків із сіл вигребли, а в клубах повно гламурних тусовщиків – відповідь нардепа добила

Дикості мобілізації: чому мужиків із сіл вигребли, а в клубах повно гламурних тусовщиків – відповідь нардепа добила


Несправедлива мобілізація із сіл чоловіків вигрібають, а з клубів немає
Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки повідомила про проблеми мобілізаціюв Україні. Про це повідомляєТелеграф.

Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Соломія Бобровська прокоментувала існуючі проблеми мобілізації та відповіла, чому чоловіків масово закликають у селах, а не з нічних клубів міста.

Вона зазначає, що є фактор місця реєстрації, тому люди, які мешкають у селах, фактично перебувають за своїм місцем реєстрації. Людей у ​​місті набагато складніше знайти, найчастіше вони й зовсім не прописані в містах, або просто проживають не там, де прописані. У такому разі вручення повістки таким чином не було.

Чиновниця наводить приклад на мешканців Одеси. Отже, людина, яка була сильним комбригом 14-ї бригади ЗСУ, стала начальником Одеського обласного ТЦК. Працювати на Одещині з міцною мережею не лише російської агентури, а й корупційними начальниками є суттєвим викликом.

Зазначається, що з попереднім начальником ТЦК та СП були сої домовленості. Можна було людину відстрочити від мобілізації, права заплатити доводилося не менше восьми тисяч доларів у районах.

Також було організовано схему кругової поруки районних ТЦК. Тепер можна уявити, як складно зламати таку систему та зробити щось придатне до життя. Це має мати повагу.

Виходячи зі слова чиновниці, щодо мобілізації військовозобов’язаних із сіл і міст, можна зробити наступний висновок. У селах чоловіків «виловлюють» по одному та вручають повістки на мобілізації.

Не всі люди юридично підковані і можуть оскаржити повістку. Крім того, у селах та населених пунктах менше доступу до адвокатських послуг, щоб можна було оскаржити вручення повістки.

Читайте також  Дістануть кожного, хто хоч раз "засвітився": як ТЦК шукатимуть військовозобов’язаних

Щодо міст, то не виключено, що представники ТЦК бояться вручати повістки в нічних клубах, особливо елітних, адже там відпочиває «еліта», а не простий і бідний народ.

Що ж до прописки, про яку каже чиновниця, то вона й усі ролі не грає. Адже повістки роздають на вулицях, не просячи даних про місце реєстрації.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело