“Долар продовжує стрімко дорожчати”: експерти пояснили, що відбувається на ринку обміну валют

“Долар продовжує стрімко дорожчати”: експерти пояснили, що відбувається на ринку обміну валют

Середній курс готівкового долара в Україні станом на 16 березня становить 38,3 грн/долар у купівлі та 38,75 грн/долар у продажу. Це на 20 копійок дорожче, ніж у попередній банківський день.

Як інформує “biz.today.ya”, американська валюта дешевшала протягом усього березня, і ось другу добу долар знову демонструє зростання. Стрибок не великий. Експерти не прогнозують, що у березні долар подорожчає до позначки вище 39 грн, адже є багато факторів, що стримують цей процес.

Курс долара у банках 16 березня

На сьогоднішній день серед великих банків найвищий курс купівлі встановили Укрексімбанк, Укрсиббанк, Сенс Банк – 38,35 грн. Далі йде Ощадбанк – 38,3 грн/долар, ПриватБанк – 38,02 грн/долар, Райффайзен Банк – 38 грн/долар, Універсал Банк – 37,5 грн/долар.

Продають американську валюту найдорожче в Ощадбанку – по 39,1 грн/долар. Далі йдуть OTP Bank – 39 грн/долар, Укрсиббанк та Укрексімбанк – 38,95 грн/долар, Райффайзен Банк – 38,9 грн/долар, Сенс Банк – 38,8 грн/долар.

Курс долара в обмінниках 16 березня також зріс. Він на кілька копійок дорожчий, ніж у банках. Так, у купівлі американська валюта коштує 38,58 грн/долар, у продажу – 38,7 грн/долар.

Читайте також  В Україні вчителі зі стажем до 10 років отримають по 21 тис. грн – Міносвіти

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело