Внесок у 5 тисяч доларів: у МВС придумали, як випускати чоловіків з України під час війни

Внесок у 5 тисяч доларів: у МВС придумали, як випускати чоловіків з України під час війни

Радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів запропонував ввести страховий внесок для чоловіків, які хочуть виїхати за кордон під час воєнного стану.

Для військовозобов’язаних чоловіків пропонують запровадити страховий внесок для дозволу залишати країну під час воєнного стану.

МВС пропонує дозволити виїзд чоловіків під час воєнного стану, ввівши страховий внесок у 3-5 тисяч доларів. Таку ініціативу озвучив радник голови МВС Віктор Андрусів у понеділок, 30 травня.
“Так, на жаль, війна надовго. І нам потрібно буде мобілізувати не одну сотню тисяч солдатів. Але питання виїзду – це не про заборону чи дозвіл. Це питання, як виїжджати. Я пропоную запровадити страховий внесок, наприклад, 3-5 тисяч доларів – і вільний виїзд для того, хто його вніс. У будь-якому разі тотальна заборона шкодить нам ще більше. Багато років саме кошти гастарбайтерів рятували нашу економіку, і зараз це особливо важливо”, – каже Андрусів.
Він навів приклад дозволу на виїзд.
“Знайомий до війни не встиг підписати договір на постачання нашої продукції до Німеччини на кілька мільйонів доларів. Вже 3 місяці він не може виїхати і підписати договір, що дозволяє йому врятувати 300 робочих місць. Тому ще раз питання не в забороні, а в підході до регулювання виїзду”, – вважає радник голови МВС.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що петиція до президента Зеленського про відміну заборони для чоловіків призовного віку виїжджати за межі України набрала необхідні 25 тисяч голосів. Вона була оприлюднена 18 травня та необхідну кількість підписів набрала за три дні.

 

Читайте також  Як списати борг з єдиного соціального внеску: інструкція для бізнесу

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело