Де буде +11 градусів, а де -14: погода в Україні здивує різким перепадом температур

Де буде +11 градусів, а де -14: погода в Україні здивує різким перепадом температур

У низці областей нашої держави переважатимуть сильні морози й подекуди буде йти сніг, а в частину регіонів прийде потепління.

Погода в Україні у вихідні, 9 і 10 грудня, здивує різкими перепадами температур у різних областях. У той час, як в частині регіонів будуть морози і снігопади, в низці областей буде переважати плюсова температура, яка подекуди навіть досягатиме позначки +11 градусів.

Таким прогнозом погоди на вихідні поділився кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише meteoprog. Він зазначив, що у вихідні очікується морозна погода, місцями буде падати невеликий сніг. Але в південній частині нашої держави температура повітря триматиметься позначки вище 0 градусів.

Згідно з прогнозом, на півдні держави через плюсову температуру будуть дощі, а на решті території держави – невеликі опади у вигляді снігу. Небезпечних і стихійних явищ погоди не передбачається.

Погода в Україні 9 грудня
У західних областях
У суботу, 9 грудня, на заході нашої держави опадів не очікується. У західних областях у перший вихідний день можливі тумани з відкладенням паморозі – вони можуть бути вночі та у першій половині дня. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 3-8 м/с. Температура повітря вночі -8…-3°С, подекуди -13…-11°С; вдень -4…+1°С.

У північних областях
На півночі України вночі та вранці пройде невеликий сніг, вдень не буде істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -10…-5°С, місцями -14…-12 °С; вдень -7…-2°С.

У центральних областях
У центральних областях вночі очікується невеликий сніг, вдень у Полтавській і Дніпропетровській областях пройдуть опади у вигляді снігу, мокрого снігу, місцями з дощем. Також місцями можлива ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -5…0°С, вдень -3…+2°С.

Читайте також  Дії, через які знову можна опинитися у совку

На півдні України
У південних областях та Криму вночі та вранці пройдуть невеликі, місцями помірні дощі. Вдень істотних опадів не очікується. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме 0…+5°С, вдень +3…+8°С, у Криму до +9…+11°С.

У східних областях


У східній частині протягом доби очікується сніг, у Донецькій області місцями з дощем. Місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -5…0°С, вдень -4…+1°С.

У західних областях
На заході нашої держави вночі опадів не очікується. Вдень сніг та мокрий сніг будуть йти у Волинській, Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях. Варто бути обережними на дорогах, адже подекуди буде ожеледиця. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -9…-4°С, подекуди -13…-11°С; вдень -2…+3°С.

У північних областях
У північних регіонах ніч мине без істотних опадів, а вранці та вдень місцями можливий невеликий сніг і мокрий сніг. На дорогах подекуди буде ожеледиця. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -10…-5°С, вдень -4…+1°С.

У центральних областях
У центральних областях хмарно із проясненнями, без істотних опадів. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -5…0°С, вдень -2…+3°С.

На півдні України
У південній частині України та Криму не передбачається істотних опадів. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -1…+4°С, вдень +3…+8°С.

У східних областях
У східних областях впродовж доби буде йти невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -7…-2°С, вдень коливатиметься в межах -6…-1°С.

З 10 грудня почне тепліти
Синоптик Наталія Діденко розповіла, що з 11 грудня почнеться відлига, яка торкнеться практично всіх областей України, але тепліти почне уже з неділі, 10 грудня. А перед цим, 9-го числа, ще триматиметься морозна погода.

Читайте також  Такого ще не було, пекельна спека: синоптики попередили про жахаючий прогноз погоди

У суботу, 9 грудня, температура повітря у більшості регіонів буде переважно мінусова. У ніч на суботу очікується від -4 до -11 градусів, вдень від -1 до -4 градусів. У південній частині вночі та вдень переважатиме плюсова температура.

“Мокрий сніг пройде на сході України, дощі припадуть південній частині. На решті території завтра – без істотних опадів”, – розповіла синоптик.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело