Ситуація може круто змінитись: українців попередили про нові ціни на бензин та дизпаливо

Ситуація може круто змінитись: українців попередили про нові ціни на бензин та дизпаливо

Експерт розповів, як до кінця року можуть змінитися цінники на пальне.

Ситуація з цінами на дизельне пальне та бензини може круто змінитись. До чого готуватись українським водіям, розповів експерт з енергетики Леонід Косянчук у коментарі виданню “Фокус”.

Експерт заявив, що в грудні вартість бензину і дизеля може змінитися на кращий для водіїв бік. На це вплине як зовнішня кон’юнктура, і політика Нацбанку.

“Прогнозувати, як себе буде вести зовнішній ринок та який подарунок нам покладе під ялинку Нацбанк, дуже складно. Адже нафтова біржа, біржа нафтопродуктів – це фінансово-спекулятивний інструмент. І на ціноутворення на біржах впливають заяви перших осіб держав, уже не кажучи про військові дії”, – зазначив Леонід Косянчук.

За його словами, зараз спостерігається профіцит бензину та дизельного пального, тому є потенціал для зниження цін. Цінники на АЗС можуть впасти на 2-4 гривні/літр, залежно від мережі.

Варто зазначити, що на кінець листопада на українських заправках знижуються середні ціни як на бензини, так і на дизель. Так, бензин марки А-95+ продається в середньому по 57,78 гривні за літр, А-95 – 54,51 гривні та А-92 – 51,98 гривні. Дизельне пальне обійдеться в 54,41 гривні за літр.

 

Читайте також  Українців попередили про подорожчання електроенергії, коли і чому зростуть тарифи

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело