В Україні з серпня злетять ціни на бензин: скільки доведеться віддати за літр пального

В Україні з серпня злетять ціни на бензин: скільки доведеться віддати за літр пального

Підвищення пов’язане із скасуванням пільгового ПДВ

Ціни на бензин в Україні суттєво зростуть вже у найближчий час. Фахівці зазначають, що за літр доведеться додатково викласти приблизно на 4 гривні більше.

Про це розповів гендиректор однієї із мереж Леонід Косянчук, повідомляє Obozrevatel.

Ріст ціни пов’язаний із повернення з 1 липня довоєнного розміру ПДВ у 20% (з початку війни діяла пільгова ставка у 7%).

У липні мережі АЗС продавали старі запаси пального, закуплені ще до початку липня. Однак ці запаси майже вичерпалися, тож тепер на автозаправні станції змушені переглянути цінники.

“Запаси вичерпалися і процес підвищення цін уже відбувається. “Група “Приват” вже на 1 грн “піднялася”. До сьогодні трималися на старих запасах, перегляді маржі і завдяки системі лояльності, але з цим уже покінчено. Ніхто нікуди не подінеться, ціни підвищать. У нас 98% пального надходить за імпортом, а податки сплачуються на кордоні”, – зауважив Косянчук.

Він прогнозує, що буквально у найближчі один-два тижні ціни на бензин зростуть приблизно на 3-4 грн.

Таким чином, вартість марки бензину А-95 може сягнути 51,5-52,5 грн/л.

Засновник Prime Group Дмитро Леушкін висловив подібний прогноз.

“Звичайно, 60 гривень поки не буде, але 55 – цілком таки вже відчувається… Червневе пальне – “доподаткове” – вже закінчується, а ціноутворення липня просто в іншій площині, на кілька поверхів вище лежить”, – пояснив Леушкін.

Чергове зростання цін на паливо, потягне за собою здорожчання майже усіх товарів та послуг, адже компанії будуть вимушено збільшувати витрати на логістику.

Читайте також  Пенсія за віком: яке правило діє в 2023 році і чому вам потрібно перевірити свій страховий стаж негайно...

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело