У Раді передумали запроваджувати кримінальну відповідальність для чоловіків, яки виїхали під час війни: що відомо

У Раді передумали запроваджувати кримінальну відповідальність для чоловіків, яки виїхали під час війни: що відомо

У Верховній Раді передумали вводити кримінальне покарання для чоловіків, які під час війни виїхали за кордон.

Таким чином влада зможе лише “відрізати бажання взагалі повертатися”, сказав у коментарі BBC News Ukraine представник президента в парламенті Федір Веніславський, який раніше активно виступав за покарання тих, хто залишив Україну і не повернувся під час воєнного стану.

– Я був щиро переконаний, що це може бути. Потім, коли почалася дискусія, зрозумів, що таким чином ми ж можемо не лише стимулювати повернення — ми можемо відрізати бажання взагалі повертатися в Україну, – сказав Веніславський.

Попри зміну думки, нардеп підтримує ідею перевірки ухилянтів, які змогли купити підроблені документи.

– Офіс генерального прокурора має звертатись до компетентного органу країни перебування із запитом про повернення. І лише тоді можна говорити про якісь примусові повернення громадян. Але сподіватись, що це буде масово, – немає таких підстав, – додав нардеп.

Нагадаємо, Федір Веніславський повідомляв, що Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який дозволить перекрити лазівки ухилянтам уникнути мобілізації через навчання у вишах.

Нардеп запропонував аби ті, хто вступив на другу-третю-четверту вищу освіту після 30 років не міг скористатися правом на відстрочку від мобілізації.

Читайте також  В Італії – рекорд за кількістю хворих на COVID-19: країну охопили протести проти карантину. Фото і відео

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело