Буде велика ядерна війна? В Конгресі США зробили тривожну заяву

Буде велика ядерна війна? В Конгресі США зробили тривожну заяву

У Сполучених Штатах не виключають ядерної війни з Росією та Китайською Народною Республікою. Конгрес США закликав готуватися до протистояння на два фронти.

Це 

випливає з доповіді Комісії зі стратегічного планування Конгресу США.

У ній наголошується, що Сполучені Штати перебувають на порозі появи не одного, а одразу двох рівних за ядерним потенціалом супротивників.

“…Кожен із них має амбіції змінити міжнародний статус-кво силою, якщо це необхідно. Ця ситуація, яку США не передбачали і до якої вони не готові”, – наголошується у звіті.

У зв’язку з цим Комісія прогнозує, що можливе загострення загроз з боку Китаю та Росії у період з 2027 по 2035 рік. З огляду на це, вважають за доцільне починати готуватися до конфлікту вже зараз.

При цьому зазначається, що відповідь на російську та китайську агресію буде у вигляді застосування звичайної зброї, однак не виключають факт того, що в разі нестачі у США та союзників запасів – використають ядерну зброю. Через це вважають, що вже нині необхідно нарощувати ядерний арсенал, враховуючи спільні дії Москви та Пекіна.

Читайте також  "Через фронт пройде більша частина чоловіків, а також чимало жінок": представник влади пояснив, що чекає українців, якщо війна затягнеться

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело