У Пенсійному фонді звернулись до українців віком від 60 років: про що терміново попереджають фахівці

У Пенсійному фонді звернулись до українців віком від 60 років: про що терміново попереджають фахівці

Представники Пенсійного фонду звернулись до українців і нагадали у Facebook, що чекає на громадян, яким уже виповнилося 60 років, у разі “затягування” з поданням документів для оформлення виплат.

Через те, що деякі громадяни, що вже мають право виходити на заслужений відпочинок, ігнорують своєчасне звернення до органів ПФУ, можуть виникнути проблеми, пише Znaj.ua.

Відомо вже немало випадків, коли українці втрачають тижні і місяці через те, що пізно дізнаються про помилки в трудових книжках. Повідомляється про один з таких показових випадків. Українка, якій 24 вересня цього року виповнилося 60 років, звернулась до фахівців із наступною проблемою. Попри те, що вона вже має право отримувати пенсійні виплати, їх не призначають жінці. Все через те, що під час заповнення трудової книжки були помічені виправлення у даті прийому жінки на роботу.

Через виявлену проблему жінці довелось тижнями чекати довідки, яка б підтвердила 6 років роботи. Тому українка вирішила уточнити в ПФУ, з якої дати їй призначатимуть виплати, якщо вона встигне надати довідку протягом 30 днів.

Як відповіли жінці у Пенсійному фонді, звернення за призначенням пенсії може здійснюватися будь-коли після виникнення права на пенсію. Але якщо тільки у тому разі, якщо звернення відбувається протягом 3 місяців з дня досягнення особою пенсійного віку, виплати призначаються з дня, що настає за днем ​​досягнення пенсійного віку.

Тому, у цьому конкретному випадку, якщо заява з необхідними документами буде подана протягом 3 місяців, тобто до 24 грудня, то пенсійні виплати будуть призначені з 25 вересня.

Читайте також  Які подарунки чекає від тебе дівчина на різні свята

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело