Лукашенко вторгається в Україну! Створено оперативне командування

Лукашенко вторгається в Україну! Створено оперативне командування

Невизнаний цивілізованим світом, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив створити оперативне командування війська на південному напрямку – На кордоні з Україною.

Ось уже більше трьох місяців військові експерти стверджують, що Білорусь давно стала частиною російської військової операції, а лідери опозиції звинувачують Лукашенка в державній зраді. При цьому факт залишається фактом-хоч Лукашенко формально заперечує участь білоруських військових у війні, але саме через Білорусь російські війська увійшли в Зону Чорнобильської АЕС. А ще саме з території Білорусі, за словами Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, були запущені чотири балістичні ракети. Останнє рішення Лукашенка і зовсім насторожує.

Так, 26 травня 2022 року Олександр Лукашенко наказав створити оперативне командування збройних сил країни “на південному напрямку” – На кордоні з Україною. Мотиви такого рішення-нібито загроза з боку України. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави білоруського режиму Олександра Лукашенка на засіданні з військовим керівництвом країни.

“Міністр оборони нам запропонував створити нове командування на південному напрямку. Це було ще минулого року…. Але тепер треба негайно створювати цей оперативний напрямок, разом західним, північно-західним буде і південне крило”, – заявив глава режиму.

Крім того, він також розпорядився відправити до українського кордону, не чекаючи створення нового оперативного командування, нові армійські підрозділи, щоб білоруські військові “отримували досвід”.

Тим часом у четвер, 26 травня, в Білорусі біля кордонів Польщі та України почалися військові навчання. За словами голови виконкому Бреста Олександра Рогачука, в ході маневрів планується відпрацювати “дії десантних підрозділів в міських умовах з подоланням водної перешкоди”. Рогачук також повідомив, що підрозділи продовжать навчання на полігоні Брестський, який розташований в 40 км від кордону України і приблизно в 30 км – від кордону з Польщею.

Читайте також  “Це хороший урок!”: Лукашенко ошелешив світ заявою про коронавірус

Схоже, не просто так Анна Маляр, яка обіймає посаду заступника Міністра оборони України, напередодні говорила, що на сьогоднішній день обстановка на фронті складна, має ознаки подальшого загострення і найближчим часом потрібно очікувати максимально інтенсивних бойових дій з ЗС Росії вздовж всієї лінії зіткнення.

Та й Арестович говорив про прийдешні складні тижні.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело