“Долар продовжив рух до червоної межі, курс валют приголомшив українців прямо сьогодні”: експерти про те, чи є шанс встигнути в обмінники

“Долар продовжив рух до червоної межі, курс валют приголомшив українців прямо сьогодні”: експерти про те, чи є шанс встигнути в обмінники

За результатами торгів американська валюта подешевшала ще на 6 копійок, а у обмінниках долар впав на 10 копійок.

Як інформує “Кореспондент”, Національний банк продовжив знижувати курс долара до гривні після переходу до режиму гнучкості. Курс упав майже на 5 копійок, свідчать дані на сайті регулятора у вівторок, 10 жовтня.

Офіційний курс гривні до долара на середу встановлено на рівні 36,5058 грн/1 дол (-0,0469 грн). У свою чергу курс євро помітно зріс і тепер становитиме 38,6049 гривень за 1 євро (+0,1222 грн).

На міжбанку сьогодні курс долара упав на 6 копійок до 36,47-36,49 грн/дол (купівля-продаж).

На готівковому ринку американська валюта подешевшала на 10 копійок – до 38,15 гривні за долар.

Як відомо, з 3 жовтня Нацбанк запровадив режим керованої гнучкості обмінного курсу. До цього з початку війни регулятор тримав фіксований курс гривні до долара, – спочатку 29,25 грн/долар, а з 21 липня 2022 року – 36,57 грн/долар.

Тепер банки продаватимуть та купуватимуть валюту за вільним курсом без обмеження в 1% від офіційного курсу, що діяло з початку війни. З урахуванням курсу на міжбанку НБУ буде встановлювати офіційний курс. Однак регулятор пообіцяв значно обмежуватиме курсові коливання, не допускаючи як значного ослаблення гривні, так і суттєвого зміцнення. У минулу п’ятницю, 6 жовтня, долар впав уперше після введення гнучкого курсу.

Читайте також  Українців на кордоні оштрафували за тризуб на багажнику авто

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело