Перехід на “літній” час в 2024 році: коли та як потрібно переводити стрілки годинника

Перехід на “літній” час в 2024 році: коли та як потрібно переводити стрілки годинника

Чи будуть українці переводити годинники в 2024 році

Кожного року переводимо годинники та літній та на зимовий час. Це для нас стало звичайною практикою, хоча кожного року йдуть суперечки, чи варто це взагалі робити.

Експерти стверджують, що ми повинні жити за “літнім” часом. Стрілки годинника переводять для того, щоб оптимізувати світловий час взимку та зменшити витрати на електроенергію та опалення.

Кожного року переводиться годинник в мешканців майже 70 країн світу. Однак європейські думають вже відмовитись від цього. Економія дає змогу більше працювати та позитивно впливає на економіку. До речі, постанова про відмову від такої практики в Україні була зареєстрована у березні 2021 року, але до реалізації діло не дійшло.

“Зимовий” та “літній” час в Україні

На зимовий час Україна перейшла у ніч на 29 жовтня 2023 року. Наступний перехід на літній час очікується о 3 годині 31 березня. У цю ніч ми переведемо годинник на годину вперед і будемо спати на годину менше.

Тому, як бачимо, стосовно відміни переведення годинників, ніяких чинних рішень немає. Поки що ми будемо переводити годинники і на літній, і на зимний час:

“Запровадити на території України такий порядок обчислення часу: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щороку годинникової стрілки в останню неділю березня о 3 годині на 1годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині, на годину назад”, – говориться в законі.

Читайте також  Повісток поменшає: Кабмін ухвалив важливі рішення щодо мобілізації

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело