“Будуть служити всі”: у військкоматі розповіли про майбутнє мобілізації в Україні

“Будуть служити всі”: у військкоматі розповіли про майбутнє мобілізації в Україні

У військкоматі пояснили чого чекати від мобілізації у майбутньому.

Кожен повинен зрозуміти, що доведеться тримати зброю у руках та йти захищати Батьківщину.

У мережі все частіше з’являються коментарі експертів та юристів з інформацією, що будуть служба нікого не омине та потрібно до цього готуватися. Це, звісно, викликає неабиякий резонанс у суспільства.

Але інформація викривлена, адже якщо говорити про все населення України, то цей сценарій маловірогідний. Про це розповів Роман Істомін – речник Полтавського обласного ТЦК в інтерв’ю для “Телеграф”.

Згідно з його слів, ймовірно, що підуть служити всі військовозобов’язані українці. Якщо говорити про “всіх” як про населення України, то навряд чи. За його словами кожен чоловік в Україні повинен бути готовий взяти зброю у руки й піти захищати Батьківщину. За словами Істоміна армія це не тільки передова, тому чоловіки можуть служити й в тилу.

Речник ТЦК стверджує, що зараз мобілізаційні процеси стикаються з низкою проблемою. Всі вони через низьку проінформованість населення. Громадяни не повідомляють ТЦК та СП про зміни адрес проживання, та нових особистих даних. Саме тому й трапляються випадки, коли повістка приходить багатодітному батькові або чоловікові з інвалідністю.

Мобілізація в Україні триватиме до кінця воєнного стану. Президентом України було продовжено такий стан до 15 листопада 2023 року. Якщо воєнний стан буде подовжено, то мобілізувати військовозобов’язаних продовжать.

 

Читайте також  Які медичні послуги є безкоштовними в Україні: повний перелік

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело