Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше

Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше

Для отримання надбавки деяким пенсіонерам доведеться звернутися до ПФУ

Частина українських пенсіонерів може розраховувати на підвищені надбавки до виплат майже 300 гривень. Про це сказано на сайті Пенсійного фонду України.

Українське законодавство передбачає нарахування деяким категоріям пенсіонерів надбавок до виплат. Зокрема, грошовий бонус надається громадянам, які мають статус Почесного донора України.

Розмір надбавки пенсіонерам з таким статусом було збільшено у 2024 році – з 258,9 до 292 гривень на місяць. Суму виплати перераховують регулярно відповідно до встановленого в Україні прожиткового мінімуму.

“Статус Почесного донора України може отримати людина, яка безоплатно здала 40 разових максимально допустимих доз крові або 60 разових максимально допустимих доз плазми крові”, – пояснили у ПФУ.

Якщо людина тільки набула статусу Почесного донора, то для отримання надбавки їй слід звернутися до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду. При собі необхідно мати паспорт або інший документ, що посвідчує особу, а також ідентифікаційний номер та посвідчення донора.

Читайте також  "Українцям масово обмежили нарахування пенсій": що відбувається і як поновити виплати?

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело