Українські альпіністи потрапили під лавину на горі Казбек, є постраждалі

Троє українських громадян постраждали під час сходження лавини на горі Казбек. Серед постраждалих є жінка. Станом на 13:50 31 серпня альпіністів евакуювали в Тбілісі (Грузія).

Українські альпіністи потрапили під лавину на горі Казбек, є постраждалі
Раніше у пресслужбі ГУ МНС Північної Осетії (Російська Федерація) повідомили, що лавина зійшла з боку Грузії, передає “Інтерфакс”. Оскільки надзвичайна подія трапилася на грузинській стороні гори, допомагати українцям будуть рятувальники з Грузії.

“Територія нейтральна. Постраждали троє громадян України. Будуть залучати вертоліт Грузії”, – повідомили рятувальники.

За словами очевидця події, найсильніше постраждала жінка, у неї перелом ноги. Інформація про схід лавини надійшла приблизно о 08:50, НП трапилася на висоті 4,7 км. Імена потерпілих українців не повідомляються.

Видання RMF24 зазначило, що крім українців під час сходження лавини постраждали двоє громадян Польщі. Координатор проєкту “Безпечний Казбек” Марцин Бленскі розповів, що ширина лавини склала близько 300 метрів. У неї потрапили п’ять альпіністів – троє українців і двоє поляків. Найбільше постраждала одна українка, у неї кілька переломів. Серед поляків серйозно травмованих немає. Всіх постраждалих госпіталізували.

Мер муніципалітету Казбегі Олександр Загашвілі сказав “Ехо Кавказу”, що українців доправили в Тбілісі. Медична допомога була надана жінці, її життю нічого не загрожує. Видання пише, що туристів врятував вертоліт приватної грузинської компанії.

Гора Казбек розташована на кордоні Росії та Грузії, висота 5033 метри.

Читайте також  Свято на кладовищі: Путін розлютив росіян ганебною поведінкою – відео

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело