Бити, утримувати та вламуватися в будинки: що заборонено робити працівникам ТЦК

Бити, утримувати та вламуватися в будинки: що заборонено робити працівникам ТЦК

Про правила, яких зобов’язані дотримуватися працівники військкомату, розповів речник Полтавського обласного ТЦК Істомін.

В Україні було чимало випадків, коли працівники ТЦК застосовували силу до призовників при видачі повісток, а беззаконня, що відбувалося, знімали очевидці. Речник Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін нагадав, що військкомам заборонено це робити.

Про правила, яких зобов’язані дотримуватися працівники військкомату, Істомін розповів у коментарі “Телеграфу”. Насамперед варто запам’ятати, що працівники ТЦК не мають права застосовувати силу до військовозобов’язаних, які відмовляються розписуватись у повістці, а також утримувати чи бити.

“Заборонено затримувати особу і проти її волі доставляти у поліцейський відділок чи в ТЦК у разі відмови від повістки або після її вручення”, – додав він.
Також представники військкомату не можуть забирати документи та телефон, а також заходити на приватну територію без супроводу поліції та без вагомих підстав.

“Також не мають права зупиняти громадський транспорт та інші засоби пересування з метою роздачі повісток. Хоча на блокпостах у разі потреби перевірити документи водієві можуть вручити повістку”, – зазначив Істомін.

Все це є грубим порушенням, і якщо українці помітять зловживання ТЦК, вони можуть поскаржитися по номеру: 0 800 31 01 79, на електрону пошту: [email protected] або в чат-бот в Telegram.

Читайте також  Мобілізація по-новому: скільки призовників можна зібрати серед поліцейських і за партами університетів

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело