Мапа України без Криму і Одеси викликала міжнародний скандал

В Угорщині розгорається черговий скандал – в одному зі столичних магазинчиків з’явилася територіальна карта України, на якій зникли Одеса і Крим.

Про це на своїй офіційній сторінці в одній із соціальних мереж розповіла посол України в Угорщині Любов Непоп. За її словами, представництво нашої країни в Угорщині почало перевірку після того, як в мережі почали поширювати інформацію про те, що в одному зі столичних магазинчиків продають політичну карту Європи, на якій Одеса і Кримський півострів не належать Україні.

Український посол також зазначила, що в ході перевірки в одному з магазинів в Будапешті дійсно виявили політичну карту Європи з перекрученими територіальними межами нашої країни. В результаті з власником була проведена бесіда, а з реалізації вилучили всі доступні екземпляри. Також за словами Любові Непоп, представники українського посольства направили відповідні запити в угорські офіційні органи і видавництво, де скандальна політична карта Європи була надрукована.

Таким чином, представники посольства України в Угорщині сподіваються припинити поширення даного атласу, який негативно впливає на репутацію нашої країни, а також несе загрозу цілісності її територій. Крім того, український посол Любов Непоп звернулася до всіх, хто виявить подібні карти або ситуації з проханням звертатися до Посольства. Представництво України в Угорщині має намір оперативно реагувати на будь-які прояви неповаги до територіальної цілісності нашої країни.

Читайте також  Одеса вражає: по парку гуляли двоє у підгузках та з оселедцями в роті

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -