Припинення виплат громадянам, які виїхали за кордон: свою позицію озвучили в Кабінеті міністрів

Припинення виплат громадянам, які виїхали за кордон: свою позицію озвучили в Кабінеті міністрів

Міністр соціальної політики Оксана Жолнович дала ексклюзивне інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”, в якому озвучила позицію Кабміну з питання скасування виплат громадянам, які виїхали з країни.

Міністр розповіла, що наразі питання припинення будь-яких виплат для громадян, які виїхали за кордон, не розглядається. Нагадаємо, що виняток становлять внутрішньо переміщені особи, які виїхали, і яким виплати вже було скасовано.

“…Ми припинили виплату допомоги для внутрішньо переміщених осіб, які більше 90 днів не були в країні. Для людей з інвалідністю ми вирішили цього не робити, тому що не впевнені, що ті виплати, які там є, є достатніми для того, щоб ці люди змогли добре почуватися за кордоном”, – пояснила Жолнович.

Міністр соціальної політики також зазначила, що пенсії громадянам, які виїхали, будуть виплачуватися в обов’язковому порядку.

“Пенсії для громадян з деокупованих територій здійснюватимуться з тих внесків, які були сплачені в українську пенсійну систему”, – розповіла Оксана Жолнович.

Звісно, внески, зроблені на окупованих територіях, враховуватимуться під час нарахування пенсій не будуть.

Також міністр розповіла, що Кабінет міністрів може розглянути впровадження додаткових рішень. Можливо, будуть створені інструменти для того, щоб громадяни мали можливість доплатити.

Наразі громадяни активно використовують сервіс додаткових добровільних внесків загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

Читайте також  Мав галюцинації? З'явилися дивні деталі загибелі підлітка в Прилуках

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело