Чи будуть вимагати COVID-сертифікати в міських маршрутках: влада дала відповідь

З четверга, 21 жовтня, в Україні починають діяти нові правила пасажирських перевезень. Між областями переміщення на залізничному, авіаційному і автобусному транспорті буде дозволено тільки при наявності COVID-сертифіката або негативного ПЛР-тесту.

Чи будуть вимагати COVID-сертифікати в міських маршрутках: влада дала відповідь

Для пересування в громадському транспорті в місті та для перевезень всередині області ці обмеження застосуються не будуть, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду в середу, 20 жовтня.

Також Шмигаль сказав, що уряд поки не планує вводити повний локдаун в країні. Дія адаптивного карантину триватиме.

“Закликаю людей не чекати “червоних” зон в своїх областях, а піти і зробити щеплення зараз”, – говорив прем’єр.

Станом на ранок 19 жовтня в Україні 15 регіонів відповідали “помаранчевій” зоні карантину. 5 областей знаходяться в “жовтій” зоні і в “червоній” теж 5.

Які правила діють в “червоній” зоні, куди не пустять без COVID-сертифіката, чи можна буде ходити в ресторани і спортзали? OBOZREVATEL відповідає на головні питання.

Українців через жорсткість карантину в Україні з 21 жовтня перестануть пускати в поїзда без документів про вакцинацію або негативних результатів ПЛР-тесту на коронавірус. У зв’язку з цим у пасажирів виникають питання про нюанси нововведення. На головні з них вже відповіли залізничники.

Читайте також  Урагани, посуха і різка зміна температур в Україні: невтішний прогноз кліматологів

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело