Українцям кидають повістки у поштові скриньки: адвокат розповів, що загрожує за ігнорування

Українцям кидають повістки у поштові скриньки: адвокат розповів, що загрожує за ігнорування

Велике значення має те, про який саме лист йдеться

Українцям активно вручають повістки на вулицях, на роботі та в інших місцях, проте дехто знаходить документ у поштовій скриньці. Адвокат розповів, наскільки це законно і що треба знати військовозобов’язаному.

ТЦК часто розсилають листи чоловікам поштою, але за словами юрисконсульта компанії Nota Group Антона Маринича, повістка, вручена таким чином, не вважається законною. Справа в тому, що людина має особисто поставити підпис у документі.
“Повістки в поштові скриньки можуть надсилати, щоб нагадати військовозобов’язаним, що у них є обов’язок навіть без повістки в окремих випадках з’явитися в ТЦК”, – зазначив він.

Це означає, що військовозобов’язаним не загрожує відповідальність за неявку до ТЦК, якщо вони знайшли повістку у поштовій скриньці. Втім, велике значення має, про який саме лист йдеться.

“Якщо надсилається лист з описом вкладення, де вказано, що це повістка для конкретної особи, і при цьому людина її особисто отримала, вважаю, що це буде вважатися належним способом оповіщення. Адже в таких випадках військкомат тоді буде мати підтвердження (другий екземпляр опису та накладну з трек-номером), що документ отримала саме ця людина”, – пояснив Маринич.

Якщо ж людина витягла з поштової скриньки звичайний лист, то жодних гарантій немає, що її отримав саме той адресат, який вказаний у листі. Отже, його можна проігнорувати.

Читайте також  Вірусолог пояснила, чому в Італії висока смертність від коронавірусу

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело