“Небувалий мороз до -25 пре в Україну, потужний снігопад випаде в цих областях”: синоптик попередив українців

Перший сніг в жовтні і морозна зима: народний синоптик дав прогноз по Україні до лютого

Згідно з прогнозами спеціалізованих погодних ресурсів, середня температура повітря взимку становитиме близько 0 градусів, натомість “народний синоптик” Станіслав Щедрін вважає, що цей сезон буде важким.

Про це пише

 Главред.

За його прогнозами, погіршення погоди в Україні відбудеться вже з перших чисел жовтня, коли можливі дощі та похолодання на території усієї країни. “В цілому жовтень, особливо перша його декада, буде дощовим. Однак денна температура в більшості областей коливатиметься близько 15-20 градусів тепла, на півдні України – 20-25 градусів“, – розповів він.

Станіслав Щедрін не виключає, що на Заході, Півночі та у Центрі нічні заморозки можуть розпочатися вже з 5 жовтня, але вони протримаються кілька днів, після чого знову очікується потепління. “Але дощів буде більше“, – попередив він.

За прогнозом “народного синоптика”, перший сніг у Карпатах може випасти вже на початку жовтня, але у більшості регіонів він випаде лише наприкінці місяця.

У той же час він прогнозує, що зима, особливо у другій половині січня та на початку лютого, повинна бути досить холодною і сніжною, коли температура місцями опускатиметься нижче -25 градусів. “Разом з тим, зима хоч і буде сніжною і морозною, але по періодам чергуючи морози і відлиги“, – резюмував Станіслав Щедрін.

Читайте також  Погода на сьогодні в Україні: синоптики попереджають про I рівень небезпеки

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело