Загальна мобілізація: з’явилося важливе попередження ТЦК – часу залишилося до вересня

Загальна мобілізація: з’явилося важливе попередження ТЦК – часу залишилося до вересня

Подробиці
Усіх чоловіків попередили про обов’язкову явку до військкоматів
Воєнний стан в Україні, як і загальна мобілізація, продовжені до 15 листопада цього року. Усіх чоловіків від 18 до 60 років можуть призвати для захисту країни, і подробиці про вручення повісток пише “НВ”.

За словами представника обласного Полтавського ТЦК Романа Істоміна, чоловіки, зокрема ВПО, після зміни місця проживання не стають на військовий облік та не повідомляють облікові дані. Те саме стосується і громадян, які переїхали з іншого міста.

Повістка про уточнення даних видаватиметься двом категоріям чоловіків: які з тих чи інших причин не з’явилися в ТЦК, щоб уточнити дані, а також ВПО.

За пунктом 21 Порядку, на військовий облік в Україні стають:

  • призовники віком від 16 років (на рік досягнення 17-річного віку) та перебувають до 27 років;
  • військовозобов’язані та резервісти, доки не досягли граничного віку перебування у запасі;
  • жінки за власним бажанням, якщо мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, перелік яких затверджений Міноборони, жінки, які мають медичну або фармацевтичну спеціальність.

Для постановки на військовий облік не потрібна повістка — для цього чоловік сам має з’явитися до ТЦК за місцем проживання.

Порядок передбачає, що призовники, військовозобов’язані та резервісти у разі зміни адреси їхнього місця проживання або інших персональних даних зобов’язані особисто у семиденний строк повідомити про такі зміни відповідним органам, де вони перебувають на військовому обліку.

Читайте також  Яk у жінок це вихoдить? Питання, яке не дає спокою всім чоловікам на світі

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело