Україну заливатимуть грозові дощі: синоптик назвала дату похолодання

Україну заливатимуть грозові дощі: синоптик назвала дату похолодання

Синоптики попереджають про те, що у багатьох областях України 20 серпня буде надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Погода в Україні 20 серпня буде спекотною. Однак у багатьох областях будуть грозові дощі. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

У цей день у багатьох областях України буде надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Синоптик Наталка Діденко зазначила, що 20 серпня у більшості областей температура повітря може підвищитись до майже +40 градусів. На території Волинської, рівненської, Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та Житомирської областей будуть дощі з грозами. Послаблення спеки очікується вже з 22 серпня. Воно розпочнеться на заході, півночі та на Вінниччині.

Погода 20 серпня
В Україні 20 серпня буде невелика хмарність. У цей день будуть дощі з грозами у західних та Житомирській областях. Вітер в цей день буде змінних напрямків зі швидкістю 3-5 м/с.

“Температура вночі 15-20°, на узбережжі морів до 23°; вдень 30-34°, у південних, центральних, місцями північних та східних областях сильна спека 35-38°, у західних областях 28-33°, на високогір’ї Карпат 22-27°”, – йдеться у повідомленні.

В Україні вдарить +38
За даними meteoprog, 20 серпня в Україні буде спекотна погода, але місцями дощова. Найтепліше буде в Миколаївській області. Там температура повітря підвищиться до +21…+38 градусів. Найнижча температура буде у Львівській області. Там температура повітря підвищиться до +17…+31 градуса.

Читайте також  Злива, потоп і вітер 30м/с: в Україну йде справжній Армагеддон

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело