“Москва” згоріла: ЗСУ знищили найпотужніший ракетний крейсер російського флоту

Вже дуже символічним є факт знищення флагманського корабля російського флоту під назвою “Москва”

На Росії чергова НП: в мережі з’явилася інформація про повне знищення ракетного крейсера”Москва”. До слова, цей самий крейсер на початку війни був посланий українськими прикордонникам на три літери.

Також відзначимо, що цей крейсер є флагманом всього Чорноморського флоту РФ і володіє найпотужнішим озброєнням, якого більше немає ні на одному російському кораблі.

Як повідомляє УП, інформацію про знищення крейсера повідомило і російське міністерство оборони – нібито там вибухнув боєприпас і почалася потужна пожежа. Екіпаж евакуйований.

“Корабель отримав серйозні пошкодження, екіпаж повністю евакуйований. Причини пожежі встановлюються”, – пише РИА Новости з посиланням на Міноборони.

Тим часом, за повідомленням ВВС, голова Одеської обласної адміністрації полковник Максим Марченко заявив, що українські військові завдали по російському ракетному крейсеру “Москва” удару протикорабельними крилатими ракетами “Нептун” і заподіяли йому серйозні пошкодження.

“Він пішов саме туди, куди його послали наші прикордонники на острові Зміїний! – написав Марченко. – Ракети “Нептун”, які стоять на сторожі Чорного моря, завдали російському кораблю дуже серйозні пошкодження”.

Про причетність до цього української армії в Міноборони замовчують, хоча в Телеграм-каналах також стверджують, що саме ЗСУ потопили найпотужніший крейсер РФ за допомогою “Нептуна”.

Тим часом, за словами радника глави Офісу президента Олексія Арестовича, “Москва” вже пішла на дно.

Читайте також  Instagram почне розмивати "делікатні" фото

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело