По 120 ракет у залпі: у ГУР попередили — є загроза повторних атак з енергетики

По 120 ракет у залпі: у ГУР попередили — є загроза повторних атак з енергетики

У ГУР попередили, чи є загроза повторних атак по енергосистемі в Україні
Українці минулої осені та зими пережили в умовах постійних відключень електроенергії. З наближенням холодів у багатьох виникає питання, чи варто готуватися до такої самої ситуації й цієї зими. У ГУР попередили, чи є загроза повторних атак на українську енергосистему, повідомляється в Telegram-каналі Інсайдер UA.

В українській розвідці поділилися, що російські окупанти розвідують стан енергетики України. Очевидно, є реальна загроза повторення атак.

При цьому представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов заявив, що як минулого року, коли російські окупанти випускали 120 ракет за раз, не буде. Він вважає, що у противника немає таких можливостей зараз.

Але Юсов також не виключає, що в часовому проміжку масовані обстріли можуть відновитися, як і в минулий осінньо-зимовий період.

Також уже з 10 жовтня поточного року, як минулого року вже можуть відновити окупанти удари по енергосистемі України.

Юсов запевнив, що Україна до такого сценарію посилено готується. Скільки б не було ракет у супротивника, їх треба збивати.

Представник української розвідки констатував, що сподіватися на те, що держава-терорист та агресор відмовиться від практики терористичних ударів, не варто.

Він закликав усіх серйозно поставитися до можливих атак. Зокрема, простим громадянам слід підготуватися до можливих відключень світла і коли звучатиме повітряна тривога, реагувати на погрози.

Експерти теж прогнозують, що восени та взимку росіяни, як і минулого року, намагатимуться завдавати ударів енергетичній інфраструктурі України.

Від того, чи будуть попадання та розмір збитків залежатиме тривалість відключення електроенергії населенню.

Читайте також  Таролог відповіла, у кого ключ до закінчення війни в Україні (відео)

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело