“Українцям час готуватися до жахливого холоду і шаленства стихії, вражаючий дощ рине на ці міста”: фахівці про мороз і сніг

“Українцям час готуватися до жахливого холоду і шаленства стихії, вражаючий дощ рине на ці міста”: фахівці про мороз і сніг

Хоча синоптики повідомляють про доволі теплу погоду в найближчий час, хоч і у супроводі дощів, то щодо прийдешньої зими у деяких експертів виникають серйозні побоювання. Існує ймовірність наближення вкрай холодних місяців.

Як інформує “Апостроф”, у середу, 20 вересня, в Україні переважно суха погода, у західних, північних, Вінницькій, Черкаській і Одеській областях пройдуть дощі.

Про інформує Український гідрометцентр.

Повідомляється, що в Україні хмарно з проясненнями. У західних, північних, Вінницькій, Черкаській і Одеській областях короткочасні дощі, у Карпатах та на Закарпатті – місцями з грозами. Вітер південний, у західних областях західний, 5-10 м/с.

Вночі температура становитиме 12-17° тепла, у східних та північно-східних областях 8-13°; вдень 19-24°, у східних областях та південній частині до 27° тепла.

У Києві та області 20 вересня короткочасні дощі. Температура в Києві вночі 14-16°, вдень 20-22°. В області вночі 12-17°, вдень 19-24°.

Раніше ми писали про те, що у вересні на українців чекають теплі сонячні дні з майже літньою температурою повітря.

Інші синоптики зазначають, що над Північним полюсом Землі вже почав формуватися полярний вихор, який взимку може призвести до рясних снігопадів та сильних морозів у деяких частинах Північної Америки, Європи і, в тому числі України.

Про це повідомляє Severe weather.

Що таке полярний вихор?

Полярні регіони Землі восени починають остигати через зменшення кута нахилу осі планети до Сонця, отримуючи мінімальну кількість сонячної енергії. Навпаки, регіони на південніше продовжують отримувати достатньо сонячного світла. Ця різка різниця температур між полюсами та субтропічними районами призводить до утворення циркуляції низького тиску, відомої як полярний вихор. Ця циркуляція тягнеться від земної поверхні до верхніх шарів атмосфери.

Читайте також  Нова пошта змінила правила: ці посилки більше не будуть приймати

Сильний полярний вихор провокує потужну полярну циркуляцію, яка зазвичай містить холодніше повітря в полярних регіонах, що призводить до більш м’яких умов у США та Європі. І навпаки, слабкий полярний вихор означає, що більш холодне арктичне повітря не обмежене і може затікати до США та Європи, що призводить до більш прохолодних умов.

У 2023 році існує ймовірність колапсу полярного вихору. Це призведе до погодних впливів по всій Північній півкулі – можливий прихід холоднішого арктичного повітря до Європи та США. Цей потенційний колапс, який часто спостерігається у грудні та січні, може призвести до значних змін погоди у січні 2024 року.

Враховуючи посилення полярного вихору та його можливий колапс, а також поєднання з Ель-Ніньо, зима 2023-2024 обіцяє стати цікавим сезоном. Існує підвищена ймовірність холоднішої зими в США, Канаді та Європі. Крім того, на сході США і в Європі очікуються снігопади вище за середній.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело