“Непридатний не стане відразу придатним”: в ТЦК прокоментували зміни щодо проходження ВЛК

“Непридатний не стане відразу придатним”: в ТЦК прокоментували зміни щодо проходження ВЛК

У територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки розповіли, як буде відбуватися призов обмежено придатних осіб за оновленими правилами.

Про це повідомили у Полтавському обласному ТЦК та СП.

Там прокоментували зміни у законодавстві про проходження військово-лікарської комісії. Йдеться про те, що військовозобов’язаних осіб, яких раніше вважали обмежено придатними, тепер можуть призвати, проте на інші посади в армію. Призов таких осіб відбуватиметься не одразу.

“З моменту введення в дію цих змін, 25 серпня цього року, із 26 серпня усі рішення приймаються про придатність, непридатність, обмежено чи тимчасову непридатність з урахуванням цих змін. І застосовуються вже на практиці. Сказати конкретно, що якщо людина без цих змін була непридатною, а зараз стала обмежено придатною, чи була обмежено придатною, а потім стала придатною – неможливо. Кожен випадок у даній ситуації індивідуальний. Кожен випадок має роз’яснення. Якщо було отак згідно даного діагнозу, то на даний момент стало отак. Конкретно по кожному діагнозу статті прописано відповідність тій чи іншій посаді. Це не значить одразу, що він був непридатний і одразу став придатний”, – пояснило керівництво медичної служби ТЦК.

Щодо переліку посад, на які можуть бути мобілізовані такі громадяни, то є офіційний наказ, відповідно до якого ТЦК за кожним конкретним випадком буде дивитися та ухвалювати відповідні рішення.

Єдина особливість – висновки про придатність будуть ухвалювати на конкретну спеціальність. Як приклад, на танкіста особа може бути непридатна, тоді як стрільцем у піхотному батальйоні – цілком.

В Україні дев’ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Читайте також  В Україні вдарить -3: де і коли очікується сильне похолодання

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело