Штраф до 100 тисяч за порушення комендантської години: кому не “світитиме” таке покарання…

Штраф до 100 тисяч за порушення комендантської години: кому не “світитиме” таке покарання

Представниця Нацполіції пояснила, хто може перебувати на вулиці в комендантську годину.

Наразі законопроєкт про адміністративну відповідальність за порушення комендантської години зараз в парламенті. Порушникам порядку загрожує від 8500 до 17 000 гривень, а от для суб’єктів господарювання розмір штрафу сягатиме 102 тисяч гривень.

Бувають випадки, коли громадянин не може уникнути перебування на вулиці. Наприклад потяг приїхав вночі, і людина вирішила піти додому. Чи накладатиметься на неї штраф в такому випадку? На це питання відповіла речниця Нацполіції Олена Бережна в ефірі телемарафону.

За словами жінки, основною категорією людей. які не будуть каратися за порушення – українці, у яких є спецперепустка. До таких громадян можуть належати люди, які працюють на об’єктах критичної інфраструктури.

Якщо людина прибула потягом вночі, то їй краще зачекати на вокзалі, стверджує речниця. Але якщо все ж трапилося, що пасажир перебуває за межами вокзалу, то перед штрафом будуть розбиратися в ситуації.

“Але в першу чергу Національна поліція це людяний орган, який в першу чергу буде входити в ситуацію і розбирати безпосередньо кожен випадок. Якщо людям буде потрібна допомога, або поліцейське піклування або доставлення, то поліція буде включатись”
підсумувала речниця

Читайте також  Почути таке не очікував ніхто! Притула вразив українців емоційною заявою про Зеленського

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело