Перетин кордону на авто: які зміни відбулися в серпні

Перетин кордону на авто: які зміни відбулися в серпні

Для вантажних перевезень за кордон в Україні уже доволі тривалий час працював сервіс «єЧерга». З 1 серпня уряд погодив використання електронної черги й на міжнародні пасажирські перевезення, зокрема, автобуси та легкові автомобілі. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Що змінилося
Відповідні зміни були внесені до постанови КМУ від 02.12.2022 N 1349 «Про особливості реалізації експериментального проекту з організації управління чергами вантажних автомобілів перед міжнародними пунктами пропуску через державний кордон України для автомобільного сполучення за допомогою електронної системи «Електронна черга перетину кордону».

Тепер перевізники зможуть також реєструватися за допомогою електронної черги та не витрачати зайвий час реєстрацію й очікування. Пілотний проект розпочався з 1 серпня.

Варто зазначити, що «Електронна черга перетину кордону» почала діяти ще в травні 2023 року. Вона працює на всіх 16 автомобільних пропускних пунктах на кордоні України з іншими державами. Однак раніше зареєструватися в ній могли лише вантажні автомобілі.

Читайте також  В Україні з 1 жовтня на водіїв чекають нові штрафи: що потрібно знати

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело