Евакуйовані з Польщі українці гуляли центром Львова і пили каву

20 березня пять українських спеціальних потягів вивезли українців із Польщі в Україну. 21 березня знову продовжать цю процедуру.

Потяги вирушають із Перемишля, зупиняються у Львові, кінцева зупинка у Києві. Людям вимірюють температуру, але не ізолюють. Багато громадян, які прибули у Львів, гуляли містом.

Трьох молодих людей зустріла на площі Ринок. Усі вони приїхали у Львів потягом із Перемишля. Дмитро Клаповщук працював 5 останніх років у Варшаві. Через обмежувальні заходи, пов’язані із карантином у сусідній державі, тимчасово не працює. Про те, що дістатись в Україну можна 20 березня спеціальним потягом дізнався з інтернету. У Перемишль із Варшави троє молодих людей доїхали автомобілем, заплативши водієві гроші. Купили квитки у Львів, передає Радіо Свобода.

За словами Дмитра, на вокзалі їх попередили про карантин і заходи безпеки, виміряли температуру, а також склали списки всіх, хто виїжджав із Польщі.

«На кордоні стандартна процедура, поміряли температуру, так і на українській стороні. Приїхали, не було багато людей на вокзалі. Були передбачені автобуси у найближчі міста, зокрема і у Рівне, ми так і поїдемо», – розповів Дмитро.

У центрі Львова зустріла й інших осіб, які повернулись із Польщі. Люди не самоізолювались, а вільно гуляли містом, не зважаючи на карантин.

Читайте також  В Україні оновили правила адаптивного карантину: що під забороною

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело