Цукербергу закрили рот та видалили Facebook. Що буде дальше?

На новій обкладинці журналу TIME зобразили найобговорюванішу подію тижня – падіння Facebook. Головну тему номера присвятили скандалу щодо викриття внутрішньої інформації компанії, яку надала викривачка Френсіс Хауген.

Зображення нової обкладинки TIME виклали у своїх соцмережах. Вона одразу ж викликала бурхливі обговорення.

“Видалити” чи “скасувати”
У соцмережах статичну обкладинку зробили рухомою. Так, на відео курсор рухається між двома полями “видалити” і “скасувати”. Стандартне діалогове вікно із системи iOS закриває рота Марку Цукербергу, ніби скотч.

У коментарях допису користувачі поділилися на два табори: ті, хто чи вже видалив цю соцмережу, чи збирається, і ті, хто захищають фейсбук. Хоча, варто відзначити, що других значно менше.

“Я видалився 2 роки тому. Це було моїм найкращим рішенням”;
“Видалився у 2014 році”;
“Так. ЧАС видалятися”;
“Гм, а чому ми читаємо про все це у Цукерберівському інстаграмі?”;
“Фейсбук – загроза ліберально-демократичним процесам”;
“Фейсбук, інстаграм, твітер і тікток – сучасний рак”

У номері аналізують вплив витоку інформації від ексспівробітниці Facebook Френсіс Хауген на розвиток соцмереж. Жінка почала збирати внутрішні документи компанії, щоб довести, що Facebook – небезпечна соціальна мережа. Зібрану інформацію Хауген передала журналістам The Wall Street Journal. Видання опублікувало серію з 9 викривальних матеріалів, яку назвало The Facebook Files (“Досьє Facebook”).

Зверніть увагу! Від падіння соцмереж Цукерберг, за попередніми оцінками, втратив до 6 – 7 мільярдів доларів. Унаслідок збою акції провідних IT-компаній світу впали.
Відзначимо, що Марк Цукерберг вже з’являвся на обкладинці TIME як людина року. У 2010 році його визнали “людиною року” і назвали “об’єднувачем”.

 

Читайте також  “Стверджував, що нічого не пам’ятає”: Горе-батько живцем поховав свою 5-місячну дитину

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело