“Долар шокував усіх раптовим обвалом, індекс валюти сягнув загрозливої межі”: експерти про те, чи українці втратять заощадження

“Долар шокував усіх раптовим обвалом, індекс валюти сягнув загрозливої межі”: експерти про те, чи українці втратять заощадження

Американський долар знову демонструє позитивну динаміку на ринку валют. Проте увага учасників ринку прикута до центрального банку США.

Долар продовжує зміцнювати позиції

Як інформує “24”, у понеділок, 24 липня 2023 року, Індекс долара США коливався на рівні 101,08. Його котирування виросли на 0,01%, інформує Yahoo!Finance. Загалом індекс коливається в діапазоні від 100,89 до 101,41.

Головні зміни для Індексу долара США за 12 місяців:

Пікове значення для індексу зафіксували на рівні 114,78. Це стало найбільшим успіхом для цього індикатора за 20 років;

Мінімально індекс торгувався на рівні 99,58, повідомляє CNBC.

Що ще варто знати про долар США

Долар продовжує відновлювати позиції після обвалу до мінімального значення за 15 місяців. Зараз увага усіх учасників ринку знову прикута до наступного кроку Федерального резерву. Багато хто вважає, що це буде останнє підвищення ставки у поточному циклі, пише видання Reuters.

Протягом торгів за минулий тиждень американський долар ослаб на понад 2% на тлі реакції інвесторів на звіт про інфляцію у США, яка скоротилася до 3%.

Крім того, мільярдер та легендарний інвестор Воррен Баффет переконаний, що за найближчі десятиліття світ буде залежати від долара США. Тож ця валюта зможе зберігати за собою “свій королівський статус” на глобальному рівні.

Читайте також  Долар буде по 36,6: в НБУ розповіли, коли посилиться гривня

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело