Українцям розповіли, які права можуть врятувати неплатників аліментів: покваптеся не втратити виплати

Українцям розповіли, які права можуть врятувати неплатників аліментів: покваптеся не втратити виплати

Продовжуємо знайомитися з негативними наслідками, які чекають на боржника

Українська правозахисниця та адвокат Юлія Кулик, яка ділиться безкоштовною корисною інформацією, запропонувала продовжити тему ознайомлення з “негативними наслідками” несплати аліментів. Тепер українці можуть дізнатися, що ж чекає на боржника у випадку виникнення “пені” за несплату подібних виплат.

Про це стало відомо завдяки повідомленню українського адвоката Юлії Кулик у спільноті “Безкоштовна правова допомога” у мережі Facebook.

“За наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму платежів за три місяці, виконавець звертає стягнення на майно боржника. Звернення стягнення на майно боржника полягає в його арешті, вилученні та примусовій реалізації.

Після виявлення майна боржника виконавець виробляє опис і арешт цього майна, про що виносить постанову.

Звернення стягнення на майно боржника не зупиняє звернення стягнення на грошові кошти боржника.

Боржник має право запропонувати види майна або предмети, які необхідно реалізувати в першу чергу. Черговість стягнення на грошові кошти та інше майно боржника остаточно визначається виконавцем.

Стягнення на майно боржника звертається в розмірі та обсязі, необхідних для виконання за виконавчим документом, з урахуванням стягнення виконавчого збору, витрат виконавчого провадження, штрафів, накладених на боржника під час виконавчого провадження, основної винагороди приватного виконавця.

У разі якщо боржник володіє майном спільно з іншими особами, стягнення звертається на його частку, яка визначається судом за поданням виконавця.

У разі якщо сума, що підлягає стягненню за виконавчим провадженням, не перевищує 20 розмірів мінімальної заробітної плати (6000 грн х 20 = 120 000 грн)., Звернення стягнення на єдине житло боржника та земельну ділянку, на якій розташоване таке житло, не здійснюється. У такому випадку виконавець зобов’язаний вжити заходів для виконання рішення за рахунок іншого майна боржника.

Читайте також  Ціни на бензин підскочили до 30 грн за літр

Реалізація майна, на яке звернено стягнення здійснюється в порядку, встановленому Міністерством юстиції України.”, – пише Юлія Кулик.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело