Загарбники вночі атакували Львів: усі подробиці підступного ракетного удару

Загарбники вночі атакували Львів: усі подробиці підступного ракетного удару

На місці трагедії працюють рятувальники, медики й поліцейські.

У ніч проти четверга, 6 липня, росіяни атакували Львів. Наразі відомо про 4 загиблих і 8 поранених. Через терор окупантів пошкоджено житловий будинок і об’єкт критичної інфраструктури. Під час ракетної атаки на Львів вдалось знищити сім із десяти крилатих ракет “Калібр”.

Про це інформують мер Львова Андрій Садовий та очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Близько 02:00 в Україні оголосили масштабну повітряну тривогу, яка охопила зокрема й західні регіони. Повітряні Сили ЗСУ повідомили про запуск ворожих ракет із акваторії Чорного моря. Спочатку вони летіли в бік Києва, але згодом змінили траєкторію та полетіли на захід.

Вибухи у Львові та їхні наслідки
Перші вибухи цієї ночі у Львові пролунали близько 02:30. Протягом наступних 40 хвилин місто Лева почуло ще серію вибухів. Подекуди сталися перебої зі світлом та мобільним зв’язком. 03:18 – відбій тривоги.

Близько 03:35 стало відомо про те, що росіяни пошкодили об’єкт критичної інфраструктури, а невдовзі і про трагедію в житловому домі. Спочатку в мерії повідомили про 4 постраждалих, але кількість зросла до 8, а згодом стало відомо і про трьох загиблих. Пошкоджено 60 квартир і 50 машин.

За даними мера міста Андрія Садового, через обстріл пошкоджено близько 60 квартир і 50 машин. У багатьох будинках вилетіли вікна. Мешканців пошкоджених будівель готують до відселення.

“Як ви бачите, ситуація надзвичайно складна, тому що є серйозні руйнування будинків, і потрібно буде розпочинати вранці відновлювальні роботи”, — сказав Садовий.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що внаслідок російської атаки загинули щонайменше четверо людей, ще дев’ятеро поранені. За його словами, під завалами можуть перебувати люди.

Читайте також  Тepaкт у Лондоні: громадяни яких країн зaгuнули під час інцидентів

Президент України Володимир Зеленський відреагував на ракетний удар по Львову.

“Львів. Наслідки нічного удару російських терористів. На жаль, є поранені та загиблі. Мої співчуття рідним. Обов’язково буде відповідь ворогу. Відчутна”, – йдеться у дописі президента.

Обстріл Львова: скільки ракет вдалось збити
Під час ракетної атаки Росії на Львів вдалось знищити сім із десяти крилатих ракет “Калібр”.

Близько першої години ночі окупанти завдали удару з акваторії Чорного моря, повідомили Повітряні сили ЗСУ.

“Із надводних носіїв та підводних човнів здійснено пуски крилатих ракет “Калібр”. Було зафіксовано кілька груп ракет, які спершу прямували в північному напрямку, використовуючи рельєф місцевості та русло Дніпра, а потім різко змінили курс на захід”, – йдеться у повідомленні.

На місці трагедії рятувальники й поліцейські розбирають завали й дістають з-під них людей. Медики надають допомогу усім постраждалим.

Наразі у місті перекрито вул. Стрийську, через що не курсуватимуть низка тролейбусних та автобусних маршрутів.

Крім того, у Львові не курсуватимуть тролейбуси за маршрутом 25 (пл. Петрушевича – автовокзал) до моменту відкриття проїзду на вул. Стрийській. Через перекриту ділянку дороги можуть бути ускладнення з випуском маршрутів 31 і 24.

Зафіксовані руйнування понад 250 квартир та 14 гуртожитків
Внаслідок ракетного удару 6 липня пошкоджені понад 30 будинків, понад 250 квартир і близько 10 гуртожитків.

Зруйнована також одна з підстанцій, тож наразі близько 150 абонентів перебувають без електропостачання.

“Є руйнування на даний час більше 30 будинків і більше 250 квартир, більше 50 автомобілів, близько 10 гуртожитків, де можна розміщати внутрішньо переміщених осіб і студентів. Постраждали два вищих навчальних заклади, будинок дитини, санаторна школа. Десятки тисяч вибитих вікон, дверей. Такого пошкодження в нас ще не було”, – наголосив очільник ОВА Максим Козицький.

Читайте також  “Поблизу переходу”: У центрі Львова водій збив 12-річну дитину (ФОТО)

На відновлення пошкоджених будинків знадобиться кілька місяців.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат також повідомив, що ракети летіли до Києва і різко звернули в напрямку Львова.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело