Обмінники аж трясе: долар і євро серйозно перекрутило — курс валют на 6 липня

Обмінники аж трясе: долар і євро серйозно перекрутило — курс валют на 6 липня

Свіжі дані
Курс валют в Україні на четвер, 6 липня
З’явилися дані, який курс долара та євро в Україні встановлено на четвер, 6 липня 2023 року. Інформація опублікована на порталі Мінфін.

Середній курс долара у банках України становить у купівлі 36,75 грн, що на 5 копійок вище, а у продажу – 37,35 грн, що на 5 копійок нижче. Готівковий курс у покупці складає 37,13 грн, змін не відбулося, а у продажу – 37,22 грн, що на 1 копійку вище.

Середній курс євро у банках України складає у купівлі 40,30 грн, що на 10 копійок нижче, а у продажу 41 грн, що на 5 копійок нижче. Готівковий курс євро у купівлі – 40,60 грн, що на 2 копійки нижче, а у продажу – 40,80 грн, що на 1 копійку нижче.

Банкірка Ганна Золотько в інтерв’ю 24 каналу розповіла, що минулого тижня на валютному ринку робилися спроби підняти вартість долара. Це сталося в період виплат зарплат, сподіваючись на те, що відбудеться істотне пожвавлення попиту на іноземну валюту з боку населення.

При цьому сальдо угод купівлі/продажу іноземної валюти минулого тижня залишалося позитивним, попри рівень тривожності у суспільстві через інформаційне тло.

Золотько прогнозує, що цього тижня відбудеться помірна корекція курсу у бік зниження вартості курсу долара.

Завершення періоду виплати зарплат має зменшити попит на валюту з боку населення. Але посилення тривоги у суспільстві, прогнозує банкірка, стримуватиме темпи цієї корекції та психологічний рівень долара у 37 грн.

Вона зазначила, що на початку липня очікувала наближення долара до цього показника, але зараз це поки що буде недосяжним. На поточному тижні курс долара, за її прогнозом, становитиме близько 36,8 -37,4 грн.

Читайте також  "Українців попереджають про біду в обмінниках, долар готується різко змінити курс": експерти сказали, скільки часу до лиха

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело