У Мінсоцполітики розповіли, коли безробітні українці не зможуть оформити субсидію

Не всі не працевлаштовані громадяни можуть розраховувати на державну допомогу

Міністерка соціальної політики Марина Лазебна розповіла, у яких випадках безробітні українці не зможуть отримати субсидію. Оскільки отримання державної допомоги залежить від причин, з яких людина не працює

Про це Лазебна розповіла в інтерв’ю “Фактам”, зазначила, що можливість нарахування субсидії залежить від причин безробіття.

Якщо працездатна людина, старша за 18 років, просто не хоче шукати роботу, вчитися чи працювати, то, безумовно, оплачувати комунальні послуги суспільство не буде, – сказала вона.

За словами міністерки, людина, яка не працює за поважними життєвими обставинами, може розраховувати на субсидію. Наприклад, якщо вона перебуває в пошуках роботи та зареєстрована у центрі зайнятості; якщо людина не працює через хворобу або доглядає за новонародженою або нещодавно усиновленою дитиною та в інших подібних випадках.

Нагадаємо, що в українців, які мають заборгованість за більш ніж 3 місяці, можуть виникнути проблеми при оформленні субсидію на оплату житлово-комунальних послуг. Нарахування припиняються, якщо борг перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів.

 

Читайте також  Зеленський пригрозив позбавити Кабмін зарплати: озвучено причину

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело